English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Tien tips om een natte campingdag te overleven!

Tien tips om een natte campingdag te overleven!

Kamperen, voor velen het meest geweldige wat er bestaat. Wij sluiten ons daar graag bij aan. Toch heeft kamperen ook een grote vijand: regen. Er is niks zo veranderlijk als het weer of je nu gaat kamperen in Twente of dat je in Frankrijk of Italië op de camping staat, er bestaat altijd de kans dat het een dag regent. Gelukkig weten wij hoe je deze dag het beste door kunt komen. Spelletjes zijn bijvoorbeeld een prima oplossing om er een gezellige vakantiedag van te maken. Komt het met bakken uit de lucht vallen? Lees dan de onderstaande to-do-tips.

 1. Yathzee; het perfecte spel voor een kortstondige regenbui. Een simpele gezelschapsbezigheid waar slechts vijf dobbelstenen voor de koffer mee in moeten. Door slim te rekenen nog een laatste kans om je (klein)kinderen te slim af te zijn. Het verveelt nooit en vraagt altijd om revanche. Perfect tijdens een natte dag.pannekoeken
 2. Pannenkoeken bakken; Dit kan alleen als je ook beschikt over een overdekt kookstel. Heb je dat? Dan is dit een perfecte bezigheid. Want wat is er nu leuker en lekkerder dan met zijn allen pannenkoeken bakken? Ieder kind wordt er dolgelukkig van! Maar ook papa, mama, opa, oma,
  oom en tante lopen al te watertanden bij het idee. Poedersuiker en appelstroop gereed en de familie is de komende uurtjes zoet.
 3. Waterspelletjes; van een nadeel een voordeel maken. Gebruik de regen om spelletjes te spelen. Flessen voetbal of gewoon een wild waterballet. Eenmaal gewend aan de paar rondvliegende regendruppels, zorgt het voor lachen, gieren en brullen. Een memorabele vakantiedag is in de maak!
 4. Risk; het absolute familiespel waar de hele familie uren mee bezig kan zijn. Strijdbaar spelend voor elk land en vechtend voor de familie-eer.
 5. Minibioscoop: sluit de tent. Maak het donker. Een hapje en een drankje, een snoepje en een glaasje limonade. Neem dus voor de zekerheid een laptop mee en zorg dat er een leuke familiefilm op staat. Een heerlijk ontspannen en gezellige middag is het gevolg. Eenmaal uitgerust, zijn die maffe druppels weer met de noorderzon vertrokken.knutselen
 6. Knutselen; wat stukken karton en papier. Een paar gekleurde viltstiften of potloden. Een schaar en wat plakband. Probeer een thema aan deze knutselmiddag te koppelen en ervaar een prachtige creatieve regendag.
 7. Ga erop uit; wandel naar de receptie en vraag naar leuke uitjes in de buurt. Je komt ongetwijfeld terug met een stapel folders. Leuke indoor speelhallen, musea, een subtropisch zwembad of andere bijzondere plekken in de buurt.
 8. Komt tot rust in de spa; ben je zonder kinderen op vakantie? Verander een regenachtige dag dan in een verwenmoment voor jullie samen. Ga naar de spa, boek een massage en kom heerlijk tot rust. Jullie laten je dag niet verpesten door een beetje regen.
 9. Bonte middag; jij, je partner en je kinderen moeten allemaal een eigen stukje instuderen. Oefen dit voor jezelf, kom daarna weer samen en maak er een bonte middag van. Haal je beste acteer-, cabaret- of zangtalent uit de kast en laat maar eens zien wat je in huis hebt.
 10. Camping activiteiten; grote kans dat er op de camping ook van alles georganiseerd wordt tijdens een regenachtige dag. Een spelletjesmiddag, knutselen, puzzelen, een gezellige quiz. Vraag bij de receptie wat er allemaal te doen is.

Weer of geen weer, jullie hoeven je niet te vervelen op de camping. Wees creatief en buig een regenachtige dag om tot een van de gezelligste dagen van jullie vakantie!

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000