English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Natuurcamping Twente

Natuurcamping Twente; De Papillon.

Regio Twente-Overijssel staat bekend om zijn ruige, maar rustgevende natuur. Deze combinatie zorgt voor de ultieme ontspanning. Camping de Papillon ligt midden in dit Twentse, ongerepte landschap. Het zorgt ervoor dat de Papillon in Denekamp met recht een natuurcamping genoemd kan worden.

Waterstroompjes, levendige bossen, grazende koeien, authentieke dorpjes, gastvrije mensen, zingende vogels en een kleurrijke omgeving. Alles wat de Nederlandse natuur te bieden heeft, komt samen in dit speelse gebied. Ontdek of herontdek dit karakteristieke coulissen landschap. Stap op de fiets of trek uw wandelschoenen aan en vindt uw weg over de fraaie fiets- en wandelroutes. Een prachtige tour door het Twentse landschap. De weg gewezen door rivier de Dinkel komt u op geweldige locaties terecht.

Een rustige, vriendelijke camping

Camping de Papillon biedt u alles voor een heerlijke, rustige en onbezorgde vakantie. Twente is gastvrij en heeft tal van rijke tradities die onlosmakelijk met het dagelijkse leven verbonden zijn. Zo zorgt het ouderwetse boerenleven voor die typische sfeer van Overijssel. In deze omgeving voelt u zich welkom, geniet u van de schitterende omgeving en komt u heerlijk tot rust.

In de omgeving van Denekamp zijn er een aantal bezienswaardigheden die u moet zien. Breng een bezoek aan het bijzondere natuurmuseum ‘Wonderrijk Natura Docet’. Kom alles te weten over ons sterrenstelsel bij de Sterrenwacht. Of slenter door het authentieke vestingstadje Ootmarsum. Verder zijn het Rijksmuseum in Enschede en het landgoed Singraven een bezoekje meer dan waard.

U kijkt verder dan Twente!

Camping de Papillon ligt aan de groene Duitse grens. Tegen het Bentheimer Woud. De typische, Duitse dorpjes Bad Bentheim en Nordhorn, zijn dan ook zeker de moeite om naar toe te gaan. Ondanks dat het zo dichtbij is, stapt u even een geheel andere cultuur binnen. Bij de Papillon heeft u veel mogelijkheden en geniet u zowel van Nederland als Duitsland.

Kamperen midden in de natuur

Kamperen is voor veel mensen meer dan een vakantie. Meer dan slapen in een tent, camper of caravan. Het is een lifestyle. Echte kampeerders willen de natuur voelen, beleven en aanraken. Ons motto is dan ook: ‘Van de natuur krijg je eigenlijk nooit genoeg’. Dat is de reden geweest dat de Papillon enkele jaren geleden besloten heeft het park uit te breiden. Dichter naar de natuur, voor onszelf, maar ook zeker voor de kinderen.

Zo hebben we een weiland afgeplagd. Daar is nu de onaantastbaarheid terug aan het keren en de heide wordt al zichtbaar. De aanwezige Drentse heideschapen zorgen ervoor dat opschietende boompjes geen kans krijgen. Wat nog meer bijzonder is aan onze camping, is ons eigen bos. Rustig, vredig en vol in bloei. Het bos wordt zelfs bewoond door een ijsvogelpaar. Illustratief voor een onaangetast bos dat deze unieke en zeldzame vogel zich hier thuis is gaan voelen. Dit komt door de stilte, waar de vogel naar op zoek is. Het bos is beschikbaar voor een heerlijke wandeling. Hier komt u heerlijk tot rust tijdens een zwoele zomeravond.

Een camping aan het kanaal

Het natuurrijke verhaal wordt compleet door het Almelo-Nordhorn kanaal dat achter de camping ligt. Vroeger gebruikt voor de scheepvaart, maar inmiddels als natuurreservaat van grote betekenis voor de omgeving. Vogels gebruiken het massaal als broedgebied. Het kanaal zit vol leven en wordt gekleurd door schitterende, bloeiende waterlelies. Prachtige en zeldzame planten zoals de heide-anjer en de welriekende nachtorchis begroeien de bermen. Volg het kanaal en na nog geen 100 meter komt u de Duitse grens tegen. Loopt u nog een stukje verder, dan treft u een complete sluis aan uit de begintijd van het Kanaal. Een schitterende samenloop van natuur en geschiedenis in een grandioze omgeving.

Om al deze bijzonderheden wordt de Papillon dan ook ‘dé natuurcamping van Twente’ genoemd. Boek vandaag nog uw kampeerplaatsen en kom ook genieten.

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000