deennl
Brochure aanvragen

Natuurcamping Twente De Papillon

Vakantie vieren in de afwisselende en rustgevende ongerepte natuur van Twente – Overijssel, dat is optimaal genieten. De Papillon ligt in een natuurrijke omgeving. Dat maakt het tot een echte natuurcamping in Twente!
Ontdek of herontdek het coulissenlandschap dat hier zo karakteristiek is. Houtwallen, kabbelende en speels meanderende stroompjes, zoals het riviertje de Dinkel, weilanden met grazende koeien, robuuste bossen, oude dorpen en stadjes; het is allemaal authentiek. Daar tussendoor lopen de fraaie fiets- en oude kerkpaden waar u al wandelend en fietsend de landelijke rust ervaart.
Twente is gastvrij en heeft tal van rijke tradities die onlosmakelijk met het dagelijkse leven verbonden zijn. Nog steeds zorgt het ouderwetse boerenleven voor die typische sfeer van Overijssel. Gegarandeerd dat u geniet van al het goede dat het Twentse land en haar bewoners te bieden hebben.

Vlakbij Denekamp bevinden zich een aantal bezienswaardigheden, die u beslist moet zien. Natuurmuseum Wonderrijk Natura Docet, de Sterrenwacht, het vestingstadje Ootmarsum, het Rijksmuseum in Enschede of het landgoed Singraven; ze zijn allemaal een bezoekje meer dan waard.

U wilt verder kijken dan Twente?

De camping ligt vrijwel tegen de groene Duitse grens (u ziet het liggen) en het Bentheimer Woud.Een bezoek aan de streekdorpjes Bad Bentheim en Nordhorn, zo typisch Duits, is de moeite zeker waard.

Kamperen midden in de natuur

Kamperen is voor veel mensen meer dan leven en slapen in een tentje, een camper of een caravan. Onze gasten willen graag dicht bij de natuur zijn. ‘Van de natuur krijg je eigenlijk nooit genoeg’, is ons motto. Dit is een aantal jaren geleden ook precies de reden geweest om ons park uit te breiden. Een beetje terug naar de natuur, voor onszelf, maar natuurlijk veel meer voor onze kinderen.
We hebben onder meer een deel van een weiland afgeplagd. Daar is nu prachtig te zien hoe de heide terugkeert. Onze twee Drentse heideschapen zorgen ervoor dat de opschietende boompjes geen kans krijgen.

Heel bijzonder is ons eigen bos, achter de camping. Het is zo bijzonder dat er zelfs een ijsvogelpaartje een nestje bouwde. Dit gebeurt uitsluitend op heel stille plaatsen. Toch geven we u het advies om deze stilte persoonlijk op te snuiven. Dat kan door even de tijd te nemen voor een heerlijke wandeling op een mooie zomeravond.

Om het plaatje rond te maken, wijzen we u tenslotte nog op het direct achter ons park liggende kanaal Almelo-Nordhorn. Voor de scheepvaart heeft het haar betekenis verloren, maar als natuurreservaat is de betekenis des te groter. Prachtig bloeiende waterlelies nemen het kanaal over en de vogels vinden er een heerlijk broedgebied. In de bermen groeien zeldzame planten, zoals de heide-anjer en de welriekende nachtorchis. Nog geen 100 meter verderop ligt de Duitse grens. Volg het kanaal in die richting, net in Duitsland, ligt een complete sluis uit de begintijd van het Kanaal. De tijd lijkt op die plek stil te staan….. , om al deze bijzonderheden noemen we De Papillon dan ook natuurcamping Twente.

  • natuurcamping-twente
  • natuur-camping-twente
  • natuurcamping-twente
  • natuurcamping-twente
  • natuur-camping-twente