English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Cosmos Sterrenwacht Lattrop

Vlakbij het mooie stadje Ootmarsum, op één van de mooiste plekjes in Twente, ligt de Cosmos sterrenwacht Lattrop. Daar zijn verschillende expositieruimtes, een grote filmzaal, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Alles bij elkaar om op speelse wijze van alles over het heelal aan de weet te komen. Dat is nog niet alles want naast de sterrenwacht ligt de fraai aangelegde Sterrentuin en speeltuin.

Na de sterren bekeken te hebben, is het goed toeven aan het riviertje de Dinkel dat naast de sterrenwacht stroomt.. Een bezoek aan de sterrenwacht is dan ook voor jong en oud een onvergetelijke ervaring. Jaarlijks bezoeken 15.000 gasten de sterrenwacht.

Nachtbezoek aan de sterrenwacht

Daarnaast heeft de sterrenwacht ook de mogelijkheid tot een nachtelijke bezoek. Tijdens speciale gebeurtenissen als een zonsverduistering, maansverduistering, een komeet die langs de aarde komt of een andere speciale “hemelse” gebeurtenissen zal in veel gevallen de sterrenwacht ook ’s nachts geopend zijn. Mocht er tijdens uw verblijf in Denekamp een dergelijke gebeurtenis plaats vinden, kunt u dit van dichtbij meemaken door middel van de grote telescoop van sterrenwacht Lattrop. Dit maakt het voor iedereen een onvergetelijke “hemelse” gebeurtenis.

Wilt u ook een kijkje nemen?

Dat kan tijdens openingstijden. Groepen en scholen zijn ook welkom buiten openingstijden. Dan moet er wel even een afspraak gemaakt worden.

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000