English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Openluchtmuseum Ootmarsum

Direct in het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend openluchtmuseum. Het openluchtmuseum Ootmarsum is een fraai, parkachtig terrein met boom- en waterpartijen. Dit wordt doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe en het Hoge Huys te Ootmarsum. Dit was voornamelijk in de middeleeuwen. Toen was er ook een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. Later werd dit de hoofdwoning van de rijksgraven en werdt het ook wel de grond van Heeren genoemd.

Het land van Heeren en Boeren in openluchtmuseum Ootmarsum

Op deze heerengrond bevinden zich een groot aantal authentieke, streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze (eu)regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd. Gebouwen die levend worden gehouden door ze te gebruiken bij demonstraties en evenementen. In bepaalde perioden van het jaar is er veel bedrijvigheid en zijn er verschillende oude ambachten te zien die door mensen in de Twentse klederdracht worden uitgevoerd. Zo is er de werkplaats van een smid, tijdens de kerst een levende kerst stal, houtbewerking, diverse oude landbouw werktuigen worden aan de bezoekers getoond in het openluchtmuseum Ootmarsum. Een leuk spektakel om te aanschouwen en zeker een bezoekje waard als u op Vakantiepark de Papillon verblijft.

 

Naast het openluchtmuseum is er veel meer te beleven in Ootmarsum. Deze stad staat bekend om de mooie kunst en cultuur. Struin door de karakteristieke steegjes en ontdek wat de stad u te bieden heeft. Uiteindelijk strijkt u neer op een van de vele terrassen om een heerlijk drankje te nuttigen.

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000