English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Museum Wonderryck Natura Docet Denekamp

Het oudste regionale natuurhistorische museum in Nederland is gevestigd in Denekamp en heet ‘Wonderryck Natura Docet’. Letterlijk betekent dit “de natuur onderwijst”. Museum Wonderryck is een leuk uitje voor jong en oud.

Museum

In 1911 legde dorpsonderwijzer Bernink de grondslag voor museum Wonderryck Natura Docet in Denekamp.

Wonderrijk Natura Docet is een sfeervol museum waar de tijd lijkt te zijn stil gezet. Mineralen, fossielen, ijsvogel en paradijsvogel, vogelbekdier en krokodil, het is er allemaal te zien. Wonderlijk is het om oog in oog met de Ichtyosauriër, een fossiele vishagedis te staan.

Boeiende lezingen leren veel over de natuur maar het is ook leuk een foto van te maken onder een mammoet, fossiele vissen aanraken, lichtgevende stenen ontdekken. Heel veel verschillende opgezette dieren. Deze voornamelijk afkomstig uit de omgeving van Denekamp.

Workshops

Ook zijn er verschillende workshops voor kinderen. Workshops als uilenballen uitpluizen zijn een ware leer voor kinderen. Hierdoor leert men waar uilen zoal van leven.

Kortom: te veel om op te noemen.

Museumtuin

In de museumtuin is het landschap van Twente te zien Van Dinkeldal naar Bergvennen, broekbos, de nieuwe es en het oude bos. Natura Docet is een museum voor groot en klein, voor iedereen is er wel iets te zien of te beleven.

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000