English Deutsch

Aankomst

Verblijfsduur

Brochure Aanvragen

Slot Bad Bentheim

Vakantiepark de Papillon ligt niet ver van de Duitse grens en daarmee ook niet ver van het oude Duitse stadje Bad Bentheim. Zo dicht bij Nederland en toch zo’n andere bouw en cultuur.

Slot Bad Bentheim: Nauwe familiebanden met Nederlands Koningshuis

Ook het Slot Bad Bentheim is de moeite waard om eens nader te bekijken. De burchttoren torent vanuit de verte boven alles uit, die is in de verre omgeving zichtbaar. Vanaf de muur is er een geweldig uitzicht. Als de bomen niet zo hoog zouden zijn, was Enschede vast duidelijk te zien. Binnen in het gebouw is veel te ontdekken over de geschiedenis van de burcht en over de Graven van Bentheim.

Koningshuis

Er zijn nauwe familie banden met ons Nederlandse Koningshuis. Heel apart en spannend zijn de kerkers van het kasteel waar een alchemisten laboratorium natuurgetrouw is nagebouwd. Goed om te weten is dat daar een complete Nederlandse uitleg is te horen via een bandje en met lichteffecten. De alchemist met zijn assistenten waren in dienst van de kasteelheer en zochten naar de “steen der wijzen”.

Speeltoestellen

Naast het slot bevinden zich buiten het slot nog verschillende speeltoestellen en activiteiten voor kinderen. Een perfect dagje uit voor jong en oud.

 

Zoek en Boek

Aankomst


Verblijfsduur

Vragen? Bel ons:
T: +31 (0)541 - 351670

De Nationale Toekomstprijs 2000